Blog

Blog wszystkie wpisy

Dlaczego warto jeść gruszki?

Owoce to pyszne bogactwo witamin, zdrowe źródło energii, wspierające układ odpornościowy i trawienny. Dlatego warto pamiętać o spożywaniu ich w ciągu dnia i wplatać je w swój jadłospis. Gruszki są zdrowym wyborem żywieniowym, mają wiele korzystnych składników odżywczych, takich jak błonnik, witamina C, potas, przeciwutleniacze. Błonnik wspomaga zdrowie układu pokarmowego, witamina C wzmacnia system odpornościowy. …

Truskawki – dlaczego warto po nie sięgać?

Truskawki zwane też letnimi jagodami to bomba witaminowa, te owoce sezonowe składające się w 90% z wody, są pyszne, słodkie i niskokaloryczne. Soczysty smak lata!  Dlaczego warto po nie sięgać? Wspomagają trawienie, dają uczucie sytości, wzmacniają odporność, wzmacniają kości i stawy, dbają o mięśnie, poprawiają wygląd skóry, maja niski IG, redukują cellulit. Zawierają kwercetynę, dużo witaminy C, witaminę …

Dlaczego warto jeść awokado ?

Włączenie awokado do jadłospisu, wspomaga odchudzanie oraz pozytywnie wpływa na układ odpornościowy. Jest smaczny oraz uznawany za najzdrowszy owoc świata! W kuchni można go wykorzystać do dań wytrawnych – dodać do sałatek lub przyrządzić z niego pastę lub zdrowych deserów. Najbardziej znane wykorzystanie awokado to pasta guacamole. Po obraniu miąższ awokado szybko się utlenia i …